Avižiniai Super keksiukai/sausainiai

Šiandien atradau dar vieną galima sakyti TOBULŲ keksiukų receptą! Nors daugumą keksiukų skaniausia valgyti pravėsusius, šie nei kiek neprastesni net ir ką tik ištraukti iš orkaitės. Dar vienas pliusas tas, kad iš tos pačios tešlos galima kepti ir taip pat labai skanius avižinius sausainius. Taip pat, manau, netgi išeitų ne ką prastesnis avižinis pyragas, bet jo išbandyti man dar neteko. Tad jei liko tešlos nuo keksiukų, kaip atsitiko ir man šįkart, galite išsikepti sausainių prie arbatos. :)

Avižiniai Super keksiukai/sausainiai


Ingridientai:
  • Kiaušiniai 2vnt.
  • Miltai 3 stiklinės
  • Sviestas 100 g
  • Cukrus 1 stiklinė
  • Medus 3 – 4 v.š.
  • Kepimo milteliai 1 a.š.
  • Pienas 1/4 (0,25) stiklinės
  • Cinamonas 1 a.š.
  • Avižiniai dribsniai 1 stiklinė
  • Džiovinti vaisiai, riešutai, aguonos, sezamo sėklos ar kiti mėgiami priedai
Gaminimas:

Kiaušinius išplakti su cukrumi, suberti miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, cinamoną, viską sumaišyti.  Supilti pieną. Atskirame dubenyje (puode) ištirpinti sviestą su medumi ir supilti į tešlą. Viską gerai išmaišyti. Tešla turi gautis sunkiai maišoma. Jei gavosi per skysta, įdėkite dar miltų. Tik ne per daug, nes nuo miltų kiekio priklauso kepinių kietumas.


Sudėti pasirinktus priedus ir vėl viską išmaišyti. Tešlą sudėti į keksiukų kepimo formeles. Tešla užpildoma maždaug 2/3 formos. Jei norite kepti sausainius ant kepimo popieriumi ištiestos skardos šaukštu formuoti maždaug 2 – 3 cm skersmens blynelius paliekant tarpus tarp jų, nes sausainiai pučiasi.

Tarpai gali būti ir šiek tiek mažesni.

Keksiukus kepti iki 180 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje 25 – 30 min, o sausainius tokioje pačioje temperatūroje 15 min.





Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą