Biskvitiniai sausainiai

Biskvitiniai sausainiai


Ingridientai:
  • Miltai 140 g (218 ml)
  • Cukrus 100 g (125 ml)
  • Kepimo milteliai 0,5 a.š.
  • Druska žiupsnelis
  • Vanilinis cukrus 1 a.š.
  • Kiaušiniai 2 vnt.
  • Aguonos 1 v.š. (nebūtina, bet šįkart įdėjau (viršutinėje nuotraukoje be aguonų)
Gaminimas:

Kiaušinius plakti mikseriu vidutiniu greičiu. Palaipsniui suberti cukrų ir vanilinį cukrų ir plakti apie 3 minutes. Galima plakti ir šaukštu, tačiau mikseriu daug paprasčiau.


Į atskirą dubenį suberti miltus, druską, kepimo miltelius, aguonas (jei naudojate) ir sumaišyti. Sumaišytus birius produktus suberti į išplaktus kiaušinius ir vėl gerai išmaišyti (galima taip pat plakti mikseriu). Gauta masė turi būti maždaug grietinės tirštumo, iš lėto tekanti nuo šaukšto. 


Tešlą šaukštu dėti į popieriumi ištiestą skardą (maždaug 1-2 cm skersmens), palikti kelių centimetrų tarpus, nes sausainiai pučiasi.


Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 8-9 min, kol sausainiai pagels.


Skanaus! :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą