Biskvitiniai sausainiai
Ingridientai:
- Miltai 140 g (218 ml)
- Cukrus 100 g (125 ml)
- Kepimo milteliai 0,5 a.š.
- Druska žiupsnelis
- Vanilinis cukrus 1 a.š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Aguonos 1 v.š. (nebūtina, bet šįkart įdėjau (viršutinėje nuotraukoje be aguonų)
Gaminimas:
Kiaušinius plakti mikseriu vidutiniu greičiu. Palaipsniui suberti cukrų ir vanilinį cukrų ir plakti apie 3 minutes. Galima plakti ir šaukštu, tačiau mikseriu daug paprasčiau.
Į atskirą dubenį suberti miltus, druską, kepimo miltelius, aguonas (jei naudojate) ir sumaišyti. Sumaišytus birius produktus suberti į išplaktus kiaušinius ir vėl gerai išmaišyti (galima taip pat plakti mikseriu). Gauta masė turi būti maždaug grietinės tirštumo, iš lėto tekanti nuo šaukšto.
Tešlą šaukštu dėti į popieriumi ištiestą skardą (maždaug 1-2 cm skersmens), palikti kelių centimetrų tarpus, nes sausainiai pučiasi.
Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 8-9 min, kol sausainiai pagels.
Skanaus! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą