Varškės sausainiai su įdaru

Šįkart nusprendžiau išbandyti sausainių su įdaru receptą. Gavosi labai skanūs, minkšti sausainukai, o ir darbo nėra labai daug. Tešla kočiojasi lengvai, nelimpa prie rankų. Na, o įdarą bei sausainių formą kiekvienas gali pasirinkti pagal savo norus. Aš dariau krepšelius su juodųjų serbentų uogiene ir pirštelius su džiovintų spanguolių įdaru. :)

Varškės sausainiai su įdaru


Ingridientai:
  • varškė 180g
  • sviestas 180g
  • miltai 350g (547 ml)
  • grietinė 1 v.š.
  • cukrus 2 v.š.
  • vanilinis cukrus 1 a.š.
  • uogienė ar kiti priedai įdarui
Gaminimas:

Minkštą sviestą ištrinti su varške, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei grietine. Turi gautis masė panaši į kremą (nuotraukoje dar iki galo neištrinta).


Sudėti miltus ir tešlą gerai išminkyti. Jei trūksta miltų, įdėti dar. Tešla turi gautis kočiojama, bet ne tampri.


Tešlą uždengti maistine plėvele ar įdėti į maišelį ir maždaug valandą laikyti šaldytuve. Jei skubate galite laikyti 20-30 min kameroje. Sušalusią tešlą iškočioti maždaug 3 mm storio ir supjaustyti kvadratėliais maždaug 6x6 cm. Į kiekvieną kvadratėlį dėti šiek tiek uogienės (tik ne per daug), visus kampus suimti viduryje ir gerai užspausti.


Sausainius galima ištepti kiaušinio tryniu arba pabarstyti pabarstukais. Aš pabarsčiau perliniu cukrumi, kiaušinio tryniu netepiau. Kepti maždaug 15 min arba kol sausainiai šiek tiek pagels iki 210 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.

Kairėje su džiovintomis spanguolėmis, dešinėje su serbentų uogiene.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą