Avižinių dribsnių keksiukai

Avižinių dribsnių keksiukai




Ingridientai:

  • Avižiniai dribsniai 1 stiklinė
  • Miltai 125 g (195 ml)
  • Cukrus 100 g (125 ml)
  • Kepimo milteliai 1 a.š.
  • Kiaušinis 1 vnt.
  • Sviestas 5 v.š.
  • Citrinos sultys 1 v.š.
  • Medus 1 v.š.
  • Pienas 40 ml
  • Varškė 90 g
  • Džiovintos spanguolės, razinos, lukštentos saulėgrąžos, smulkinti riešutai ar kt. (nebūtina)
Gaminimas:

Dribsnius, miltus, kepimo miltelius, cukrų ir sviestą išmaišyti. Turi gautis masė, panaši į trupinius.


Į gautą masę įmaišyki kiaušinį, citrinos sultis, pieną, varškę bei medų. Viską gerai išplakti. Šaukštu įmaišyti norimus priedus.


Gautą masę sudėti į keksiukų kepimo formą arba galima naudoti specialius popierinius keksiukų krepšelius. Juose kepiniai atrodys daug patraukliau.


Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Taip pat keksiukus galima pagardinti mėgstamu glajumi bei pabarstukais.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą