Bananinis pyragas

Kitaip dar vadinamas bananine duona, bet, kadangi aš kepiau apvalioje didelėje formoje, mano duona gavosi panašesnė į pyragą :) Tai puikus pradėjusių ruduoti, pernokusių bananų panaudojimo būdas. Dar kepant visi namai pakvimpa bananų kepiniu. Pyragas gaunasi drėgnas, minkštas ir be galo skanus. Net nemaniau, kad paprastas pyragas, be jokio įdaro, gali būti toks skanus! Man skaniausia dar šiltas. Jeigu norisi puresnio, mažiau šlapio pyrago, galima dėti mažiau bananų. Taip pat galima įmaišyti įvairių priedų, tokių kaip riešutai ar džiovinti vaisiai arba aplieti pyragą šokoladu.

Bananinis pyragas (duona)


Ingridientai:
  • sviestas 125g
  • cukrus 150 g (188 ml)
  • kiaušiniai 2 vnt.
  • miltai 200 g (313 ml)
  • 3 – 4 prinokę bananai
  • kepimo milteliai 1 a.š.
  • cinamonas 1 a.š.
  • vanilinis cukrus 1 a.š.
Gaminimas:
Ištirpinti sviestą. Kiaušinius šakute sumaišyti su cukrumi. Gaunasi pakankamai tiršta masė.


Supilti ištirpintą sviestą, viską išmaišyti. Atskirame dubenyje šakute sutrinti bananus.


Gautą plakinį supilti į sutrintus bananus ir viską išmaišyti. Atskirame dubenyje sumaišyti visus birius produktus    ir juos suberti į paruoštą masę, išmaišyti.


Tešlą supilti į kepimo popieriumi ištiestą arba riebalais pateptą formą ir kepti iki 190 laipsnių C į kaitintoje orkaitėje 35 – 40 min arba kol kepinys šiek tiek paruduos. Ar pyragas iškepė galima patikrinti dantų krapštukų. Jei įsmeigus ir ištraukus krapštuką jis nebus apkibęs tešla, vadinasi pyragą jau galite traukti iš orkaitės.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą