Traškūs sausainiai

Labai nesudėtingi, daug vargo ir produktų nereikalaujantys traškūs, dailios išvaizdos ir, be abejo, nuostabaus skonio sviestiniai sausainiai, kurie puikiai atstos skanėstą prie dovanos bet kokia proga. Kadangi tešla yra kočiojama, sausainių forma priklauso nuo jūsų fantazijos ar turimų formelių. Taip pat sausainius galite gaminti įvairių skonių, pridedant kakavos, šokolado gabalėlių, cinamono, vanilės esencijos ar kitų priedų bei, žinoma, aplieti šokoladu ir papuošti įvairiaspalviais pabarstukais :)

Traškūs sausainiai



Ingridientai:
  • kiaušinis 1 vnt.
  • cukrus 70 g (~87 ml)
  • sviestas 150 g
  • miltai 225 g (350 ml)
Gaminimas:

Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi bei kitais biriais produktai (pvz. cinamonu ar vaniliniu cukrumi), jeigu jų dedate.


Įmušti kiaušinį, išmaišyti. Sudėti miltus ir gerai išminkyti tešlą. Ji turi gautis pakankamai minkšta ir trapi, t.y. ne tįstanti, bet tarsi laužiama. Jei tešla nesigavo kočiojama, įdėti dar šiek tiek miltų.


Maždaug 30 minučių palikti tešlą šaldytuve arba trumpam įkišti į kamerą. Atšaldžius kočioti tešlą ir išpjauti ar išspausti norimas formeles. Sausainiai gali būti 0,5 cm storio arba plonesni. Nuo to priklausys kepimo laikas, tad, jeigu darote sausainius plonus, stebėkite, kad nesudegtų. Kepti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje 7–12 min iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. 


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą