Naminiai makaronai

Naminiai makaronai

Ingridientai:
  • kiaušiniai
  • miltai
  • druska
  • vanduo
Gaminimas:
Miltų dėti pagal kiaušinius: vienam kiaušiniui 100 g miltų. Vadinasi, jeigu darote dvi porcijas, įmuškite 2 kiaušinius ir įberkite 200 g miltų, sumaišytų su trupučiu druskos. Gerai išminkykite tešlą. Jei labai sunkiai minkosi įpilkite kelis šaukštus vandens arba alyvuogių aliejaus. O jei kiaušiniai buvo dideli ir tešla gavosi per skysta, įberkite daugiau miltų.


Tešlą uždenkite maistine plėvele ar maišeliu ir palikite trumpam pastovėti. Vėliau kuo ploniau iškočiokite, pakelkite nuo stalviršio, kad patektų oro ir vėl padėkite, ir palikite kad šiek tiek apdžiūtų paviršius. Kuo makaronai plonesni - tuo skanesni. 



Jei turite makaronų gaminimo mašiną, naudokite ją, jei ne, tešlos paviršių pabarstykite miltais, susukite ir aštriu peiliu supjaustykite. 

(nuotrauka ne mano)

Nieko nelaukus, nes vėliau tešla gali sulipti, išvyniokite tešlos sraigutes ir suformuokite norimos formos makaronus. Galite visaip supainioti arba palikti tiesius, taip, kaip jums patinka.


Makaronus galite virti iškart, galite užšaldyti arba sudžiovinti. Naminiai makaronai verda šiek tiek trumpiau nei pirktiniai, tad nepervirkite.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą