Avižiniai blyneliai

Avižiniai blyneliai


Ingridientai:

  • pienas 2/3 puodelio
  • avižiniai dribsniai 1 puodelis
  • kiaušiniai 2 vnt.
  • aliejus 3 v.š.
  • miltai 2/3 puodelio
  • kepimo milteliai 2 a.š.
  • rudasis cukrus 2 v.š.
  • druska 0,5 a.š.
Gaminimas:

Dribsnius užpilti šiltu pienu ir palikti išbrinkti. Jei naudojate greito paruošimo dribsnius jie išbrinks greičiau, paprasti dribsniai brinksta ilgiau. Su aliejumi išplakti kiaušinius ir supilti į jau išbrinkusių avižinių dribsnių masę. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską ir viską įmaišyti į tešlą. Tešla turi gautis pakankamai skysta.


Leisti pastovėti 5 minutes. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje be aliejaus.



Skanaus! :)

1 komentaras: