Plikyti sausainiai (tuščiaviduriai)

Plikyti sausainiai (tuščiaviduriai)


plikyti sausainiai

Ingridientai:

  • pienas 125ml
  • vanduo 125ml
  • druska 0,5 a.š.
  • cukrus 40g (50ml)
  • sviestas 100g
  • miltai 150g (235ml)
  • kiaušiniai 4vnt.
  • perlinis cukrus sausainių pabarstymui (nebūtinai)
Gaminimas:

Pieną, vandenį, druską, cukrų ir sviestą sudėti į puodą storu dugnu, užvirti ir maišyti, kol sviestas ištirps. Sumažinti ugnį, suberti miltus ir kaitinant maišyti , kol susidarys tešlos rutulys, kuris atšoks nuo puodo sienelių. Tešlą sudėti į dubenį ir palaukti, kol truputį pravės.


Po vieną įmaišyti kiaušinius, kol tešla pasidarys lygi ir vientisa. Tai padaryti lengviau naudojant mikserį, bet galima ir šaukštu.


 Ant kepimo popieriumi išklotos skardos konditeriniu maišeliu išspausti arba šaukšteliu sudėti (aš naudojau šaukštelį, todėl sausainiai gavosi ne tokie gražūs, kokie turėtų būti :)) maždaug 3,5cm skersmens sausainius. Galima ir mažesnius, bet tada reikia stebėti, kad nesudegtų. Pabarstyti perliniu cukrumi.


Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes. Nuo skardos sausainius nuimti tik jiems visiškai ataušus, nes kitaip sausainiai subliukš. Geriausia sausainius laikyti maišelyje, kad nesukietėtų.


Skanaus!☺

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą